هدیه سعودی به فقیرترین کشور عربی منطقه؛
جنگ در یمن جنگ نیست، قتل عام است
حملات وحشیانه و بی هدف به اصطلاح ائتلاف تحت رهبری عربستان، یمن را به کشوری ویرانه با میلیونها غیر نظامی که برای بقای خود میجنگند، تبدیل کرده است.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما به نقل از کامن دریمز در مطلبی به قلم سزار چلالا، حملات وحشیانه و بی هدف به اصطلاح ائتلاف تحت رهبری عربستان، یمن را به کشوری ویرانه با میلیون ها غیر نظامی که برای بقای خود می جنگند، تبدیل کرده است.
آمار مربوط به این جنگ بسیار تکان دهنده است: براساس آخرین بررسی های سازمان «کودکان را نجات دهید»، از آغاز نبرد در یمن، حدود 85 هزار کودک زیر پنج سال به دلیل گرسنگی و بیماری جان باخته اند. با وجود این که کودکان بیش از سایرین از این نبرد آسیب دیده اند اما آمارهای سازمان ملل نشان می دهد 14 میلیون تن در یمن در معرض خطر قحطی هستند.
یمن، فقیرترین کشور عربی، برای حدود چهار سال است که در نتیجه درگیری ویران شده است. عربستان سعودی در سال 2015، ائتلافی از کشورهای عربی شامل، کویت، امارات عربی متحده، بحرین، مصر، مغرب، اردن، سودان و سنگال برای جنگ با انصارلله تشکیل داد. این کشورها یا نیروی زمینی به یمن اعزام کرده اند یا در حملات هوایی به این کشور مشارکت داشته اند.
سعودی ها، افزون بر نبرد در یمن، از شورشیانی که ضد دولت بشار اسد در سوریه می جنگند نیز حمایت می کند و همچنين سعودی ها از جنبش سنی مذهب المستقبل به رهبری سعد الحریری نخست وزیر لبنان حمایت می کنند.
خواست انصارلله در یمن عمدتا اقتصادی و سیاسی است و تلاش می کنند یمن را از چرخه فقر خارج کنند. حملات وحشیانه و بی هدف ائتلاف تحت رهبری عربستان، کشوری ویرانه با میلیون ها غیر نظامی که برای بقای خود می جنگند، بر جای گذاشته است.
بیش از 3 میلیون یمنی، از ترس جانشان در داخل این کشور آواره شده اند و حدود 300 هزار تن دیگر نیز در سایر کشورها از جمله جیبوتی و سومالی پناهنده شده اند. هم کسانی که در داخل یمن آواره شده اند و هم آن دسته که از کشور گریخته اند، از غذا و پناهگاه کافی برخوردار نیستند. بنا بر اعلام یونیسف، سیستم درمانی یمن در آستانه سقوط قرار دارد.
کسانی که در کشور مانده اند باید با حملات بی امان ائتلاف سر کنند که تفاوتی میان نظامی و غیر نظامی قائل نمی شود. افزون بر این، سازمان های امداد رسان قادر به تامین کمک های مورد نیاز نیستند. بیمارستان ها بمباران شده و ده ها هزار تن در نتیجه این حملات جان باخته اند. نزدیک به 15 میلیون مرد، زن و کودک یمنی به خدمات درمانی دسترسی ندارند. شیوع وبا در این کشور که از اکتبر 2016 آغاز شد هنوز کنترل نشده است. زیر ساخت های آبرسانی در یمن که یکی از کم آب ترین کشورهای جهان است، به طور مداوم هدف حمله ائتلاف عربستان قرار گرفته است. در نتیجه هشت میلیون و 600 هزار کودک یمنی دسترسی کافی به آب و خدمات بهداشتی ندارند. بنا بر اعلام یونیسف، از سال 2015، تشدید درگیری ها موجب بدتر شدن این وضعیت وخیم شده است. با حملات و اقدامات نظامی داخل و اطراف تاسیسات آبرسانی، مردم بیشتری از دسترسی به آب آشامیدنی سالم محروم می شوند.
گزارش سازمان ملل در اوت گذشته درباره شرایط یمن، مسئولیت را متوجه حملات ائتلاف عربستان به غیر نظامیان دانست. سه کارشناس سازمان ملل گفتند که ائتلاف تحت رهبری عربستان حتی به فهرست خود شامل 30 هزار منطقه در یمن از جمله اردوگاه های آوارگان و بیمارستان ها که نباید هدف حمله قرار بگیرند نیز پایبند نبوده است. براساس گزارش این کارشناسان، محدودیت هایی که عربستان برای انتقال کمک ها از طریق دریا و هوا اعمال کرده است، تبعات انسانی چنان جدی داشته است که ممکن است مصداق جنایات بین المللی باشد.
رقت انگیز است وقتی می بینیم قدرتمندترین کشورهای جهان، آمریکا، انگلیس و فرانسه برای نابودی جنبش مقاومت انصارلله در یمن با عربستان همدست شده اند. ظرف چند هفته گذشته، صدها حمله هوایی ائتلاف تحت رهبری عربستان به الحدیده و اطراف آن، جان 150 هزار کودک را به خطر انداخته است. این اقدامات ائتلاف، قوانین انسان دوستانه و حاکمیت قانون را نقض می کند. جنگ در یمن یک قتل عام است و این مسئولیت جامعه جهانی است که عدالت را در قبال چنین تراژدی اجرا کند.